Kjell Inge Røkke og Tor Bækkelund lanserer Runway FBU

Jeg har 200.000 timer igjen å leve, like lenge som dere har levd, og dere har 350.000 timer igjen på å gjøre en forskjell i verden. Prisen for å bli født er at du en gang må dø. Så hva gjør vi på denne korte tiden for å gi det mening og tilfredsstillelse?

Kjell Inge Røkke

Onsdag 13.10 inviterte Runway FBU, sammen med Spark*, til launch av nytt initiativ – nemlig et nytt tech-fond som i løpet av de neste 3-4 årene skal investere om lag 300 millioner kroner i tech-startups i ulike faser.

Runway Fornebu (FBU) ble til som er resultat av en telefonsamtale mellom tidligere partner i StartupLab Oslo, Tor Bækkelund, og industrimagnat Kjell Inge Røkke, tidligere i vår. VC-fonde på hele 300 millioner kroner skal fordeles over om lag 30 investeringer, og skal primært tildeles startuper med software-drevet teknologi over de neste årene. Samtidig etableres det en tech-hub på Fornebu som skal huse unge entreprenører.

Initiativet ble avduket på NTNU Gløshaugen med over 400 Trondheimsstudenter i salen, og flere av Runway-teamet var til stede. Kjell Inge Røkke stilte i etterkant opp i en Firechat (eller sofaprat, på godt norsk), etterfulgt at spørsmål fra håpefulle gründere i salen. I tillegg hadde han med seg to tidligere studenter fra NTNU Entreprenørskolen som i dag har satset helt på oppstarten sin – Tuva Sveås Okkenhaug (ceo og co-founder i Massflow, samt tidligere veileder i Spark*!) og Magnus Arveng (co-ceo og co-founder i Ntention). Vi gratulerer Runway FBU med lansering og takker for en interessant, innsiktsfullt og inspirerende aften!

Runway FBU-temaet. Fra venstre, bak: Tor Bækkelund, Martin Bech Holte og Sagar Chandna
Foran, fra venstre: Thea Wiig og Kjell Inge Røkke. Foto: Presse

Nysgjerrig på å lære mer, eller kanskje du har en lovende tech-startup som trenger backing?