Hva er “Join a StartUp”?

Har du lagt merke til at vi har en kategori på nettsiden som heter “Join a StartUp”?

Join a StartUp (JASU) kobler sammen studenter og oppstartsbedrifter på NTNU. JASU fungerer som et bindeledd mellom studenter som kanskje mangler en idé, men som er interessert i innovasjonsmiljøet, og startups som trenger alt fra med-gründere til lønnede konsulenter.

Olav Krokeide Tjeldnes er en av de som har vært så heldige å få jobb i en startup etter at han søkte på en stilling via Join a StartUp på nettsiden vår tidligere i år.

Hvilken startup jobber du i og hvilken stilling har du? 

Jeg jobber som produktutvikler i Bryte AS! Jeg ramlet inn i startup-verden i år da den opprinnelige sommerjobben jeg skulle ha ble kansellert på grunn av koronapandemien.

Hvorfor søkte du deg til en startup?

Forrige sommer jobbet jeg i en større bedrift, hvor jeg følte at jeg kun ble en i mengden. I en startup får man mye mer ansvar, samarbeider tett med andre og får mindre “småplukk”-jobber, som kan være typisk når man er på bunnen i en større bedrift.

Hvordan var søknadsprosessen?

Søknadsprosessen var veldig smooth – det var rett fra stillingsannonse til innboksen til administrerende direktør, og derfra rett på intervju!

Jeg samarbeider tett med gründerne som har erfaring nok til å korrigere meg og hjelpe meg på vei, så jeg ikke ryker på en smell.

Olav Krokeide Tjeldnes, produktutvikler i Bryte

Hva er det som er så stilig med stillingen som produktutvikler i Bryte?

Grunnen til at Bryte er så stilig er at det er en ung startup hvor man hopper fra bedriftsutvikling til teknologiutvikling hele tiden. Mens jeg gjør dette er jeg i tett samarbeid med gründere som har erfaring nok til å korrigere meg og hjelpe meg på vei, så jeg ikke ryker på en smell. Det er heller ingen erfarne ingeniører som ser over skulderen min og gir meg småplukk-arbeid i prosjekter. Jeg er faktisk et avgjørende medlem av designteamet som tredjeårsstudent, og driver med veldig reell yrkesutøvelse.

I tillegg må det nevnes at jeg kjente en av gründerne fra før, og visste at han var både grundig og dyktig, og kunne gjerne tenke meg han som nærmeste leder.

Vil du anbefale andre studenter å søke seg til en stilling i en startup?

Ja, helt klart!

25. september hadde Olav instagram-takeover på kontoen til Spark*, hvor han fortalte mer om hvordan det er å jobbe i Bryte. Hvis du er nysgjerrig kan du finne instastoryene under “InstaTakeover”!

Vil DU også bli med i en start up?

Under Join a StartUp på nettsiden vår kan du finne en liste over ledige stillinger, og finne link til søknadsskjema eller kontaktpersoner i startupene. Hvis ingen av stillingene passer din profil er det også mulig å sende inn en åpen søknad! Alle startups på NTNU som vil legge ut en stillingsannonse på nettsiden vår kan sende en mail til [email protected]. Søknaden vil ligge ute i 4 uker eller til stillingen har blitt tatt.