Månedens startup: InMarket

Vi har vært så helige å få ta en prat med nestleder i oppstartsbedriften InMarket, Øyvind Fjeld. Dette er en spennende startup med mange planer fremover!

Hva er InMarket?

-InMarket er en platform mellom bedrifter og folk som søker arbeidserfaring eller kunnskap om karrieremuligheter. Vi gjør det enkelt for bedrifter å prøve ut kandidater eller å ansette kortsikig arbeidskraft med noen få tastetrykk, i tillegg til at vi senker terskelen for å skaffe seg relevant arbeidserfaring eller bransjeinnsikt blant ungdom og arbeidsledige.

Hvordan oppsto ideen?

Idéen oppsto etter at vi som jobber nå selv hadde følt på at det var for lite informasjon om arbeidsmarkedet og hva ulike jobber innebar da vi selv gikk på VGS. Vi kjente på usikkerheten av å ikke vite hva vi ville bli og at det ikke var noen lett måte å finne ut av det på heller, annet enn det man kunne finne av info på ulike firmasider som ga et vagt inntrykk.

Hvem består teamet av?

-Teamet består i dag av seks personer: Samuel Bigirimana er grunnlegger og daglig leder, Samuel Skretteberg er personalsjef, Izraeli Boneza er Markedsføringsleder, Ask Kolltveit er IT-leder, Filip Tangen er IT-Utvikler og jeg som er nestleder.

Nestleder i InMarket, Øyvind Fjeld.

Hva er deres største utfordring akkurat nå?

-Akurat nå er det nok de tekniske utfordringene som ligger i å lansere appen, samt å skaffe nok forhåndsregistrerte kunder til å kunne tiltrekke investorer eller samarbeidspartnere som ser potensialet i produktet vi skal lansere.

Hva er planene deres fremover i InMarket?

-Vi jobber med å utvikle appen vår, som vi skal lansere den i sommer! Dette kommer til å automatisere prosessen for kontakt mellom bedrifter og arbeidslivsytere betraktelig. Vi kommer også til å avholde workshops for bedrifter som ønsker å forbedre sine ansattes kommunikasjonegenskaper. På sikt blir fokuset å videreutvikle appen samt å øke kundebase og demografi.

Til slutt, hva er det beste med å være gründer?

-Man har sinnsykt fleksibel arbeidstid! I tillegg er det fantastisk å jobbe i et tett team med folk som man kjenner og digger å jobbe med.

Les mer om InMarket her.