Månedens startup: Favn

Månedens startup for januar er Favn – en IT-startup som driver med konsulentvirksomhet og utvikling av interne konsepter! Oppstarten ble startet i mars 2020 og driver først og fremst med software-utvikling, i tillegg til prosjekter innen design og konseptutvikling. Vi i Spark* NTNU har tatt en digital prat med CEO i Favn Alexander Carlsen!

Hvem startet Favn og hvem jobber der i dag?

Favn, som frem til slutten av 2020 het Clout, ble startet av Halvor Bø, Anders Iversen, Sveinung Øverland, William Jacobsen og meg, Alexander Carlsen. Kort tid etter stiftelsen fikk vi flere prosjekter enn vi selv kunne håndtere og valgte derfor å involvere fire nye utviklere og én designer.

Noen av teammedlemmene i Favn. Fra venstre: Bjørnar Østtveit, Alexander Carlsen, Kjerand Evje.

Innen starten av sommeren så vi behov for å nok en gang få med flere på laget og hadde nå vokst såpass mye at vi kunne ekspandere oppstarten med fem nye deltidsansatte. Vi hadde altså en eksplosiv vekst de første månedene, og har den siste tiden stabilisert oss på 15 ansatte og fokusert på å lage en solid bedriftskultur. Vi har også jobbet med å effektivisere oss ved å forbedre arbeidsprosessene våre, samt ta i bruk nye teknologier og rammeverk. Ved starten av 2021 har vi igjen gått over til et vekstfokus og satser på kort sikt å ansette flere forretningsutviklere.

Hva var bakgrunnen for at Favn ble startet?

Vi opplevde at vi selv og mange andre hadde interessante oppstartsideer, men at mange manglet teknisk kompetanse for å realisere disse. I tillegg ønsket vi selv, og la merke til, at andre studenter hadde et ønske om å arbeide med spennende og faglig relevante prosjekter ved siden av studiene. Dette endte med at vi, fem studenter, gikk sammen om å starte en bedrift som kombinerer disse momentene, ved å både skape en arena for å utvikle egne idéer og hjelpe andre med å realisere sine gjennom konsulentvirksomhet.

Favn skiftet nettopp navn fra Clout, og har en splitter ny nettside: favn.com.

Hvilke prosjekter synes dere er de kuleste å jobbe med?

De prosjektene vi elsker mest å arbeide med er enten nyskapende- eller teknologisk utfordrende konsepter. Oppstartselskapet Kvist, som driver med digitalisering av miljøsertifisering, er et bra eksempel på et slikt nyskapende prosjekt. Det har også vært veldig spennende å arbeide med å utvikle Glede appen og bidra gjennom hele utviklingsprosessen, fra oppstart til full lansering (som skjer i løpet av denne uken). Det har også vært ekstremt spennende å arbeide med større etablerte selskaper som NutraQ-konsernet der vi arbeider på å lage en app for VitaePro kunder.

Hentet fra favn.com

Hvordan synes dere det er å jobbe digitalt og hvordan har det vært å være startup under koronapandemien?

Vi startet selskapet rett før Norge stengte ned i mars 2020, og er vant med å arbeide sammen digitalt. Som følge av de første utfordrende månedene jobber alle i Favn i utgangspunktet hjemmefra, og kan heller velge å møtes og arbeide på kontoret når dette passer dem. Dette gir oss den fleksibiliteten vi trenger for å kombinere studiehverdagen med å jobbe alt fra 10 til 20 timer i uken.

Selv om vi er vant til å arbeide “remote” foretrekker vi selvfølgelig kontoret, som vi deler med Nerdekollektivet midt på bryggene i Trondheim. Dette er et ekstremt innovativt miljø som vi blant annet deler med en psykologi-startup, en kryptobørs og en startup som utvikler hybridfremdrift-raketter.

Noen av teammedlemmene i Favn, med kontoret i bakgrunnen. Fra venstre: Annabelle Almaas, William Jacobsen, Jørgen Bele.

Hvordan føler dere at Spark* har hjulpet dere fra idé til startup?

Spark* NTNU har hjulpet oss med å bygge nettverk innen oppstartsmiljøet ved NTNU og i Trondheim. Dette har blant annet koblet oss sammen med aktuelle kunder. I tillegg har Spark bidratt med veiledning og tips helt fra startfasen, og hjulpet oss med å bygge opp vår merkevare.

favn.com

Hva er planene deres fremover?

Som nevnt er planen å vokse, både i antall ansatte og omfang av prosjekter. Vi vil fremover også fokusere mer på våre egne konsepter og har et mål om å gjennomføre pilotprosjekter i løpet av 2021. For å få til dette søker vi akkurat nå etter flere forretningsutviklere, og stillingsannonsene kan dere finne HER.

Om 2 år er målet at så mange som mulig av de ansatte skal få tilbud om å gå over til å arbeide fulltid for Favn, med konkurransedyktige vilkår. Dette har vært et mål fra starten av, ettersom flere av grunnleggerne da ferdigstiller mastergraden sin. I tillegg har vi som mål å ha utviklet et internt konsept til å være inntektsgenererende. På et femårsperspektiv har vi som mål å ha utviklet flere produkter internt og at majoriteten av inntektene våre kommer fra disse interne produktene.

Les mer om Favn på favn.com og sjekk ut instagrammen deres HER!